Forrás: Pásztor Tünde

Linzeres csirke fahéjas almával

Tészta

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és félretesszük pihenni.
A tésztát kinyújtjuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy 2-3 húscsíkot rúdformára igazítva bele tudjunk burkolni.
A rudak tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

Linzeres csirke fahéjas almával

A csirkemellből ujjnyi vastag csíkokat vágunk, a húscsíkokat besózzuk. A szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, azután összekeverjük az apróra
vágott snidlinggel és rozmaringgal. A csirkehúst kevés olajon hirtelen elősütjük, átpirítjuk, majd beleforgatjuk a
fűszeres szezámmagba.
Az almák csumáját kivágjuk, és a közepükbe tűzünk egy-egy fahéjrudat. A gyümölcsök oldalát cikkenként kicsit
bevagdossuk, hogy sütés közben ne essen le a héjuk. A húsos rudakat meg az almákat sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

kaloria 940 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink