Összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd gyors kézzel összegyúrjuk a darált mandulával, a cukorral, a két tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a nagy csipet őrölt fahéjjal, és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tésztánk legyen. Hideg helyen pihentetjük pár órát.
Két részre osztjuk, egyharmad-kétharmad arányban. A nagyobbik felét finoman lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Vastagon megkenjük valami pikáns lekvárral (tökéletes hozzá a málna, a meggy, a ribizli).
maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokat vágunk belőle. Rács alakban ráfektetjük a rácsos sütemény tetejére. Felvert tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen meg nem pirul. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak langyosan vagy hidegen vágjuk fel.