Nagyné Czigány Lívia búcsúszentlászlói olvasónk kislányát Kitti Lucának hívják. Egyik osztálytársa vitte kínálásra az alábbi sütit, amelynek az eredeti neve is Luca almása volt. Így aztán családjukba is ezen a néven került be ez a finom és kiadós sütemény. Nem krémes, de a sok almától lágy lesz az íze és az állaga, így gyakran készítik, és szívesen fogyasztják.
- Az almát meghámozzuk és kockára vágjuk, majd a citrom levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Az egész tojásokat elkeverjük a kétféle cukorral. Beleöntjük az olajat, majd jöhet hozzá a fahéj, a citrom héja, végül a szódabikarbónával vagy a sütőporral elkevert liszt. Összekeverjük a masszát, és beleforgatjuk óvatosan az almakockákat. Sütőpapírral bélelt, 28 × 35 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Kockára vágva, porcukrozva tálaljuk.