Luca almása

Nagyné Czigány Lívia búcsúszentlászlói olvasónk kislányát Kitti Lucának hívják. Egyik osztálytársa vitte kínálásra az alábbi sütit, amelynek az eredeti neve is Luca almása volt. Így aztán családjukba is ezen a néven került be ez a finom és kiadós sütemény. Nem krémes, de a sok almától lágy lesz az íze és az állaga, így gyakran készítik, és szívesen fogyasztják.

  1. Az almát meghámozzuk és kockára vágjuk, majd a citrom levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Az egész tojásokat elkeverjük a kétféle cukorral. Beleöntjük az olajat, majd jöhet hozzá a fahéj, a citrom héja, végül a szódabikarbónával vagy a sütőporral elkevert liszt. Összekeverjük a masszát, és beleforgatjuk óvatosan az almakockákat. Sütőpapírral bélelt, 28 × 35 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Kockára vágva, porcukrozva tálaljuk.

Kókuszos-almás

Derelye almás szilvalekvárral

kaloria 230 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink