Piskóta
- A tojások fehérjét a nádcukorral nem túl kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, beleforgatjuk a lisztet meg a kakaóport.
- A tésztát kivajazott és kilisztezett 23 cm-es tortaformába töltjük, elsimítjuk, majd előmelegített 160 °C-os sütőben 23-25 perc alatt megsütjük.
Párizsi krém
- A tejszínt a cukorral és a vaníliával olyan sűrű sziruppá forraljuk, melyből egy cseppet kivéve a két ujjunk között vékony szálat tudunk képezni. Simára keverjük benne a kakaóport, azután a vajat.
- A kihűlt krémet kihabosítjuk, a felét a kihűlt piskóta lapra kenjük. Beleszórjuk a rumos meggyet, majd a maradék krémet a torta tetejére kenjük. 2 órát hűtőben pihentetjük.
Tetejére
- A tejszínt gőzölésig hevítjük (70 °C). Ráöntjük a csokoládéra, egy picit állni hagyjuk, hogy átjárja a hő (2 perc), majd óvatos mozdulatokkal buborékmentesre elkeverjük. Amint langyosra hűlt, áthúzzuk a hideg lúdláb tortát.
Gesztenyével töltött csokis muffin