Lúdláb torta

Piskóta

  1. A tojások fehérjét a nádcukorral nem túl kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, beleforgatjuk a lisztet meg a kakaóport.
  2. A tésztát kivajazott és kilisztezett 23 cm-es tortaformába töltjük, elsimítjuk, majd előmelegített 160 °C-os sütőben 23-25 perc alatt megsütjük.

Párizsi krém

  1. A tejszínt a cukorral és a vaníliával olyan sűrű sziruppá forraljuk, melyből egy cseppet kivéve a két ujjunk között vékony szálat tudunk képezni. Simára keverjük benne a kakaóport, azután a vajat.
  2. A kihűlt krémet kihabosítjuk, a felét a kihűlt piskóta lapra kenjük. Beleszórjuk a rumos meggyet, majd a maradék krémet a torta tetejére kenjük. 2 órát hűtőben pihentetjük.

Tetejére

  1. A tejszínt gőzölésig hevítjük (70 °C). Ráöntjük a csokoládéra, egy picit állni hagyjuk, hogy átjárja a hő (2 perc), majd óvatos mozdulatokkal buborékmentesre elkeverjük. Amint langyosra hűlt, áthúzzuk a hideg lúdláb tortát.

Gesztenyével töltött csokis muffin

kaloria 360 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink