Lyoni párolt marha

Kevés zsiradékon minden oldalról körbesütjük a marhalapockát. Kivesszük a serpenyőből. A helyére dobjuk a meghámozott, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, az egyik összevágott vöröshagymát, kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, azzal is sütjük. Felöntjük egy kis vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket, visszarakjuk a marhahúst. Fedő alatt addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Közben néha ránézünk, megkeverjük, ha szükséges, kis vizet öntünk alá. Ha készen van, kiszedjük a húst, fóliába csavarjuk, hogy meleg maradjon, a pecsenyelevet pedig átszűrjük.

A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, hideg sós vízben addig főzzük csak, míg fel nem forr a víz. Ekkor azonnal leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, leszáradni. A maradék pár vöröshagymát meghámozzuk, 2-3 mm vastag körszeletekre felvágjuk. Beleforgatjuk a lisztbe vagy a keményítőbe, és közepes mennyiségű, felforrósított zsiradékban ropogósra sütjük. Törlőpapírra szedjük, hogy leitassuk róla a nedvességet. A leszárított krumplit is megpirítjuk a zsiradékban.

Alföldi betyárleves

kaloria 480 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink