Madeira-alagút

Madeira-alagút

Nemcsak színes, látványos, de igen ízgazdag süteményt ajánlok figyelmükbe. A recept első olvasata után még ne dobja félre az újságot, mondván, ez bonyolult: tanulmányozza át újra, nagyobb átéléssel, s biztos kedvet kap az elkészítéséhez. Én legalábbis így voltam vele. Mielőtt nekikezdenék a tésztának, a
sütőt előmelegítem 180 fokra (gázsütő 5. fokozata). A vajat felolvasztom, majd hagyom kihűlni. Amikor szilárdulni kezd, belekeverem a 15 dkg cukrot, a
vaníliás cukrot, a sót és a tojásokat. A kétféle lisztet és a sütőport elvegyítem, majd apránként a tojásos-vajas masszához keverem. Hozzáteszek 1 kanál rumot,
és ezt követően a tésztát négy részre osztom.
Az első adagba keverem a mandulát és a narancslikőrt. A másodikba a reszelt csokit, a kakaóport, a maradék cukrot és a tejet. A harmadikba az őrölt mogyorót, a fahéjat és a maradék rumot. A negyedikbe a reszelt narancshéjat és a konyakot. Az újonnan beletett hozzávalókat alaposan elkeverem a negyedelt
adagokban. Egy őzgerincformát kivajazok, kilisztezek, és a különböző ízesítésű, színű tésztákat egymás tetejére simítom úgy, hogy a belsejébe kerüljön a kakaóscsokis réteg. Előmelegített, 180 fokos sütőben (gázsütő 5. fokozat) kb. 70 percig sütöm. A sütőből kivéve hagyom kihűlni, majd porcukorral megszórva
tálalom. Kapucsínóval, kávéval is isteni.

kaloria 380 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.