Mágnás csirkemell
A csirkemellfilét húskalapáccsal megütögetjük, megszórjuk ételízesítővel, sóval és őrölt fekete borssal. Margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat, belehelyezzük a húsdarabokat, a tetejükre vékony sonkaszeleteket teszünk, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
Amikor kész a hús, reszelt sajtot olvasztunk rá.
A körethez a karfiolt vagy a brokkolit sós vízben kissé előfőzzük. Lecsepegtetjük, rózsáira szedjük és lisztbe forgatjuk. A tejet egy csipet kristálycukor, őrölt bors, reszelt hagyma, a maradék liszt, tojás és kevés
szódavíz hozzáadásával simára, palacsintasűrűségűre keverjük. A karfiolrózsákat a masszába mártjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
A mártáshoz elkeverjük a tejfölt és a kefirt a majonézzel. Sóval, őrölt fehér borssal, porcukorral, mustárral, citromlével, finomra vágott fokhagymával ízesítjük. Végül hozzáadjuk a kockákra vágott, enyhén csípős, piros vagy zöld színű paprikát is.