A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, bedörzsöljük apróra vágott majoránnával meg egy gerezd zúzott fokhagymával, meglocsoljuk kevés olajjal, és 2-3 órát hagyjuk állni a hűtőben. A leveshez a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a sárga- és a fehérrépát meg a zellert hasábokra vágjuk.
Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gyökérféléket, és tovább pároljuk. Megszórjuk a liszttel, azzal is lepirítjuk, azután pirospaprikával, finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával fűszerezzük. Felengedjük vízzel, és mehet bele az összevágott zöldbab is. Megsózzuk, s miután felforrt, a levest takaréklángon készre főzzük.
Közben a csirkeszárnyakat az olajukkal együtt egy tepsibe tesszük, és a sütőben megsütjük. A forró, ropogós csirkeszárnyakat a leves mellé kínáljuk.