Forrás: Pásztor Tünde

Magyaros zöldbableves pirított csirkeszárnnyal

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, bedörzsöljük apróra vágott majoránnával meg egy gerezd zúzott fokhagymával, meglocsoljuk kevés olajjal, és 2-3 órát hagyjuk állni a hűtőben. A leveshez a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a sárga- és a fehérrépát meg a zellert hasábokra vágjuk.

Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gyökérféléket, és tovább pároljuk. Megszórjuk a liszttel, azzal is lepirítjuk, azután pirospaprikával, finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával fűszerezzük. Felengedjük vízzel, és mehet bele az összevágott zöldbab is. Megsózzuk, s miután felforrt, a levest takaréklángon készre főzzük.

Közben a csirkeszárnyakat az olajukkal együtt egy tepsibe tesszük, és a sütőben megsütjük. A forró, ropogós csirkeszárnyakat a leves mellé kínáljuk.

Erdélyi padlizsánrakottas

kaloria 180 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink