Majonézes tojássaláta pirítóssal

Majonézes tojássaláta pirítóssal

Két tojást szétválasztunk, a sárgájukat a mustárral, pár
csepp fehérborecettel, kevés sóval és borssal keverőtálba
tesszük, és kézi habverővel felverjük. Állandó keverés mellett fokozatosan, vékony, folyamatos sugárban hozzáöntjük az olajat, amíg a mártás sűrűsödni kezd. Addig adagoljuk hozzá az olajat, amíg az állaga sűrű és fényes lesz. Ne öntsük hozzá túl gyorsan, különben a keverék kicsapódhat. Megkóstoljuk, sóval, borssal, ecettel utánízesítjük.
A maradék 4 tojást megfőzzük és megtisztítjuk, karikákra
vágva belerakjuk a majonézbe. A kapribogyót kicsit
megtörjük, azután hozzáadjuk a majonézes tojáshoz. A
kenyereket megpirítjuk, elosztjuk rajtuk a salátát. A végén
megszórjuk apróra vágott snidlinggel.

kaloria 390 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.