Felcsíkozzuk a zellert. A gyökérzöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk. A vöröshagymát is felaprítjuk, mindezt beleszórjuk egy fazékba, teszünk alá egy-két evőkanál zsiradékot, és elkezdjük párolni.
Közben megtisztítjuk a spárgákat, feldaraboljuk, a spárgacsúcsokat külön tesszük.
Hozzáadjuk a zöldséges alaphoz a spárgát (a csúcsokat még nem), megszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjével és majoránnával, felöntjük másfél liter vízzel, és elkezdjük főzni.
A két tojást összekeverjük annyi liszttel, hogy kicsit folyjék, lágyabb legyen, mint a nokedli. Nokedliszaggatón keresztül belecsurgatjuk a levesbe, kis lángon forraljuk.
Beledobjuk a lébe a spárgahegyeket és a zöldborsót. Ízesítjük még reszelt citromhéjjal, sóval és borssal. Beleöntjük a tejszínt, készre forraljuk, és máris tálalhatjuk.