Majoránnás spárgaleves csurgatott tésztával

Felcsíkozzuk a zellert. A gyökérzöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk. A vöröshagymát is felaprítjuk, mindezt beleszórjuk egy fazékba, teszünk alá egy-két evőkanál zsiradékot, és elkezdjük párolni.

Közben megtisztítjuk a spárgákat, feldaraboljuk, a spárgacsúcsokat külön tesszük.

Hozzáadjuk a zöldséges alaphoz a spárgát (a csúcsokat még nem), megszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjével és majoránnával, felöntjük másfél liter vízzel, és elkezdjük főzni.

A két tojást összekeverjük annyi liszttel, hogy kicsit folyjék, lágyabb legyen, mint a nokedli. Nokedliszaggatón keresztül belecsurgatjuk a levesbe, kis lángon forraljuk.

Beledobjuk a lébe a spárgahegyeket és a zöldborsót. Ízesítjük még reszelt citromhéjjal, sóval és borssal. Beleöntjük a tejszínt, készre forraljuk, és máris tálalhatjuk.

A világ legjobb levese

kaloria 280 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.