Először a tölteléket készítjük el, mert annak ki kell hűlnie a felhasználás előtt. Kis lábasban addig melegítjük a tejet a cukorral, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor hozzákeverjük a darált mákot és a reszelt citromhéjat. Félretesszük hűlni.
A tésztához a késes robotgép táljába szórjuk a lisztet, a porcukrot, a sütőport meg a sót, összekeverjük. Hozzátesszük a kockákra vágott fagyos vajat, és pár nyomással összemorzsásítjuk. Hozzátesszük a tejet, a tojást, a citrom kifacsart levét, lereszelt héját, pár rövid nyomással összeállítjuk a tésztát. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, gyorsan átgyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk. Cipókat formázunk belőlük, kissé ellapítjuk, átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A lehűlt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egyesével 2 mm vastag körlapokká nyújtjuk. Mindegyikre rákenjük a mákos töltelék harmadát, majd 16-16 cikkre felvágjuk. Egyesével felcsavarjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, úgy, hogy az illesztések alulra kerüljenek. 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, megszórjuk vaníliás porcukorral.