- Elektromos habverővel halványsárgára habosítjuk a puha vajat a cukorral. Utána egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Lazítjuk a tejszínnel, majd beleforgatjuk a darált mákot és a sütőporral elkevert lisztet. Egy kis kerek tortaforma aljába papírt szabunk, ráöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Megfőzzük a negyed kiló szedret a cukorral, és szitán áttörjük. Teljesen kihűtjük. Utána összekeverjük a joghurttal, ízesítjük citromlével. Kevés vízben felmelegítjük az előzetesen beáztatott, kifacsart zselatinlapokat. Habot verünk a tejszínből, hozzáforgatjuk a joghurtos szederkrémhez, végül hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne az oldott zselatint.
- A kihűlt mákos tésztát kettévágjuk. Az alját egy kapcsos tortaformába rakjuk. Megkenjük a lekvárral. Rásimítjuk a dermedni kezdő habot. Ráhelyezzük a felső lapot, és több órára berakjuk a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a torta tetejét bevonjuk tejszínhabbal és kirakjuk friss szederrel.