Ricottás fügetorta

Habosra keverjük a három egész tojást a porcukorral, utána beledolgozzuk a vajat. Összekeverjük a mandulát a liszttel és a sütőporral, belevegyítjük a tojásos alapba

Egy 22 cmes tortaforma alját papírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Összekeverjük a ricottát a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliás cukorral, végül annyi tejszínt adunk hozzá, hogy még sűrű maradjon, de lehessen kenni. Rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére. A tetejét sűrűn kirakjuk a cikkekre vágott gyümölccsel, megszórjuk a durvára tört pisztáciával, meglocsoljuk mézzel.

kaloria 280 CAL
ido 52 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.