Mákos csiga

Mákos csiga

A tésztához a túrót a tejjel, az olajjal, a cukorral, a sóval meg a citromhéjjal simára keverem. Rászitálom a sütőporral elvegyített lisztet, és alaposan összedolgozom.
A tésztát lisztezett deszkán 4 mm vastag lappá nyújtom. Rásimítom a mákos tölteléket, majd a lapot szorosan feltekerem. A tekercset megkenem tojásfehérjével, majd meghempergetem a deszkára szórt, durvára vágott mandulában. 2-3 cm-es szeletekre vágom, majd a csigákat kivajazott, lisztezett tepsire fektetem. Díszítésül mindegyik közepébe egy-egy meggyszemet nyomok.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 15 percig sütöm. Ekkor a tetejüket még egyszer megkenem
a maradék tejjel elkevert tojássárgájával, és a csigákat további 5 percig sütöm.

Töltelék

Egy lábasban fél liter tejet felforralok a mákkal, és állandó keverés mellett 4-5 percig főzöm. A pudingport kikeverem a maradék tejjel, a cukorral, a fahéjjal meg a mandulaaromával, majd a forrásban lévő mákos tejhez adom. Összeforralom, és hagyom langyosra hűlni.

kaloria 270 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.