Forrás: Petrovics György

Mákos guba

Mákos guba

Közeledvén a húsvét, már böjti szelek fújnak. Ennek tudható be, hogy ez a kis mákos összeállítás bizony húsmentesre sikerült. A kifliket ujjnyi vastagságúra szeletelem – lehetőleg még előző este, mert így jobban megszikkadhat. A tejet meglangyosítom, beleteszem a mézet, a vaníliás cukrot és egy kevés porcukrot – én persze többet, mivel édesebben szeretem. A kifliket egy szűrőbe teszem, és meglocsolom a langyos tejjel. Attól függően öntsünk rá több vagy kevesebb tejet, hogy mennyire lágyan, elázva szeretjük a kiflit. A szűrőben hagyva megszórom a mákkal, és átforgatom benne a kifliket. Tálra halmozom, és meghintem a maradék porcukorral.

kaloria 600 CAL
ido 15 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink