Mákos guba

  1. Egy megfelelő nagyságú hőálló tál alját vékonyan kikenjük olvasztott margarinnal. Az edény aljára szépen elrendezzük az ujjnyi vastagra felkarikázott száraz kifliket. A félliternyi tejet, miután felforraltuk egy kevés cukorral, ráöntjük a kiflikre. Tetszés szerinti mennyiségű mazsolát teszünk rá. A darált mákot összekeverjük cukorral, és betakarjuk vele az ázott kifliket és a mazsolát. Miután elsimítottuk, egy egész doboz tejfölben elkeverünk egy csomag vaníliás cukrot, és ezt is a többi hozzávaló tetejére kenjük
  2. . Előmelegített sütőben összesütjük, kb. 15-20 perc alatt készül el, mérsékelt hőfokon. Ha megsült, szedőlapáttal vágunk belőle szép szeleteket, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Kürtös guba és a többiek – Variációk kürtőskalácsra

Újragondolt mákos guba

Mákosguba-torta

kaloria 550 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink