Malacsült
A nyers malaccsászárt sóval bedörzsöljük. A hagymákat
és a gyökérzöldségeket megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
Egy sütőedényt zsírral kikenünk, szétterítjük benne a zöldségeket, rátesszük a besózott húst, lefedjük, és 100-120 fokos sütőben négy órán át sütjük. Időnként, ha kell, vizet öntünk alá. Ha már puha a hús, levesszük a fóliát, és megpirítjuk.
Köret
A savanyú káposztát átöblítjük, apróra daraboljuk. A
hagymát finomra vágjuk, megdinszteljük, és a feldarabolt
almával együtt megpároljuk rajta a káposztát. Eközben a
sós vízben megfőzött burgonyából és zellerből a tejjel és a
vajjal pürét készítünk. A hús alatt lévő zöldségeket átpasszírozzuk, és mártást készítünk belőle, ezzel tálaljuk a sültet.