Mandulás cukkinikrémleves magos ropogóssal

Megpucoljuk a vöröshagymát, apróra vágjuk, és egy nagy lábasban forró olívaolajon megdinszteljük. Rádobjuk az áttört fokhagymát, és még egy percig pirítjuk.

A spenótot megtisztítjuk, a hagymás alaphoz adjuk.

A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, és miután a spenótlevelek kissé összeestek, a lábasba tesszük. Felöntjük az alaplével, és 10 percig gyöngyöztetjük. Végül hozzákeverjük a mandulalisztet, és botmixerrel simára turmixoljuk.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a levest meghintjük reszelt vegán sajttal.

A ropogóshoz összekeverjük a száraz hozzávalókat egy tálban a só kivételével, majd hozzáöntjük a vizet és az olívaolajat, alaposan összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk, hogy a magok felszívhassák a folyadékot.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhalmozzuk a magos masszát, és kézzel 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Megszórjuk nagy szemű sóval, esetleg friss vagy szárított fűszerekkel ízlés szerint. 150 °C-os sütőben 25 percig sütjük.

Ekkor kivesszük, óvatosan feldaraboljuk, a szeleteket megfordítjuk, és újabb 20-30 percre visszatesszük a sütőbe. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg a magokat. Végül kapcsoljuk le a sütőt, s hagyjuk benne a krékert kihűlni.

Cukkinikrémleves húsgolyókkal

kaloria 310 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.