Forrás: Csonka Ilona

Mandulás-meggyes pite

A jéghideg vajat egy késsel összemorzsoljuk a liszttel, a sóval, a porcukorral, majd összegyúrjuk a tojással (ha nem állna össze, tehetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi hideg vizet). Két cipóra osztva kicsit pihentetjük, majd enyhén lisztezett deszkán mindkét cipóból egy-egy nagy tepsinyi vékony lapot nyújtunk. Elővesszük a tepsit, vékonyan kivajazzuk, beletesszük az egyik lapot. Erre ráterítünk egy nagy sütőpapírt, és ráfektetjük a második kinyújtott tésztát is, majd a hűtőbe tesszük legalább egy órára.

Közben kimagozzuk a meggyet. Elővesszük a tepsit a hűtőből, a felső lapot leemeljük a sütőpapírral. Az alsót megszórjuk a zsemlemorzsával, ráterítjük a kimagozott, megcukrozott meggyet, rászórjuk a mandulát, s a tetejére tesszük a másik lapot. Villával alaposan megszurkáljuk, és 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük.

Hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni a pitét. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, nagyobb kockákra vágva kínáljuk.

Ribizlis egrespite

Nagyi rebarbarás-epres pitéje

kaloria 350 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink