Forrás: Csonka Ilona

Nagyi rebarbarás-epres pitéje

A tölteléket készítjük el először, hogy legyen ideje kihűlni. A rebarbarát szükség szerint megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, az epret kicsumázzuk, ha nagy szemű, feldaraboljuk. Pici cukros-citromos vízben roppanósra főzzük a gyümölcsöket. Leszűrjük, és teljesen kihűtjük.

Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, a maradék cukrot és tejet, a sót. A tojást felverjük, a nagyobb részét hozzáöntjük a tésztához, a kisebbiket félrerakjuk, ezzel fogjuk majd megkenni a sütés előtt. Összegyúrjuk a tésztát, szépen kidolgozzuk.

Kétfelé osztjuk a tésztát, kinyújtjuk. Az egyikkel kibélelünk egy kerek piteformát. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a morzsával, rásimítjuk a kihűlt tölteléket. A másik tésztát is kinyújtjuk, a tetejére fektetjük. Lekenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.

Mindenmentes csokis cupcake

Gumimacis narancsos-túrós szelet

Vaníliás csodakocka

 

kaloria 240 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.