Mandulás almatorta

Beáztatjuk a borba a mazsolát és az áfonyát. A lisztben elkeverjük a cukrot és a sót, a citrom reszelt héját. Kis langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojássárgájával meg egy evőkanál citromlével együtt. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. Kézzel vagy géppel hólyagosra dagasztjuk. Ha már szép fényes, beledolgozzuk a megolvasztott, langyos vajat is. Beleforgatjuk a leszűrt mazsolát, vörös áfonyát, valamint a durvára tört mandulát.

Egy kerek, papírral bélelt formába simítjuk a kelt tésztát. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, kiszedjük a csutkát. A fél almákat a domború felükön sűrűn bevagdossuk, de úgy, hogy ne essenek szét. Kirakjuk vele a tészta tetejét. Megszórjuk fahéjjal és barna cukorral. Hagyjuk megkelni, majd 170-180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

kaloria 190 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.