Mandulás méhcsípés

Mandulás méhcsípés

Az elmorzsolt élesztőt 1 dl langyos tejben egy kiskanál porcukorral és egy evőkanál liszttel megkelesztjük. A langyos lisztet elkeverjük a maradék porcukorral, az olvasztott vajjal, csipetnyi sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel. A tésztát összegyúrjuk, simára kidolgozzuk, megdagasztjuk, és meleg helyen megkelesztjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük, és még 20 percig kelesztjük. Rákenjük a tészta tetejére, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon megsütjük. Amikor kihűlt, félbevágjuk. A krémmel megtöltjük a süteményt, és nagyobb kockákra vágva tálra rendezzük.

Teteje

A tetejére kerülő szóráshoz a vajat, a tejet és a cukrot felfőzzük, elkeverjük a mandulával, a vaníliás cukorral meg a citromlével, azután kihűtjük.

Krém

A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, azután habverővel hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

kaloria 450 CAL
ido 320 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.