Felszeleteljük a karajt. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd fél órát pihentetjük. Utána kevés zsiradékon egy serpenyőben elősütjük. Kivesszük a húst, a serpenyőben maradt zsiradékon megdinszteljük a szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát. Visszarakjuk a húst, fűszerezzük őrölt köménnyel, majoránnávál, őrölt babérral és pirospaprikával. Öntünk rá vizet, és puhára pároljuk a húst.
Ismét kivesszük a szeleteket, melegen tartjuk a tálalásig. A serpenyőben maradt szafthoz adjuk az összevágott paprikát és paradicsomot, pár percig együtt pároljuk, szükség szerint sózzuk. Végül beletesszük a feldarabolt májat, és összerotyogtatjuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, fűszerezzük.
A burgonyát megtisztítjuk, szükség szerint feldaraboljuk. Egy lábasba tesszük a vajat és a krumplit, sózzuk, szórunk rá fehér borsot, és fedő alatt puhára pároljuk. Nagy adag saláta jár mellé.