Lobogva forró sós vízbe dobjuk a tésztacsöveket, két percig főzzük, majd rögtön átszedjük hideg vízbe. Hagyjuk kicsit hűlni.
Közben kevés zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felcsíkozott mángoldot, megfuttatjuk, közben sózzuk és borsozzuk. Átrakjuk egy keverőtálba.
Ha kicsit hűlt, hozzákeverjük a ricottát, az egész tojást. Egy kanál segítségével betöltjük a csövekbe.
Kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk.
A paradicsomot félbevágjuk, a magházat kikaparjuk. Felkockázzuk a húsát, összekeverjük a reszelt sajttal. Rászórjuk a tészta tetejére. 180 fokos sütőben jó félórát sütjük, míg meg nem pirul a teteje.