Marcipános-diós csók

Marcipános-diós csók

A finomra darált diót a porcukorral és a tojásfehérjével sűrűn folyó masszává keverjük. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig pirítjuk, amíg hólyagokat
vet, de vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel. Hagyjuk kihűlni, közben néha átkeverjük. Ha túlságosan sűrű lenne, még egy kevés tojásfehérjével lazíthatjuk. Ezután a masszát nyomózsákba töltjük, és kivajazott, kilisztezett tepsire diónyi kupacokat nyomunk belőle. A kupacok egyik felére fél diógerezdeket teszünk. Egy éjszakát hagyjuk pihenni, majd másnap 180 fokos sütőben
aranybarnára sütjük.
A marcipánt összegyúrjuk a rummal meg annyi lekvárral, hogy kenhető krémet kapjunk, és két-két puszedlit összeragasztunk.

kaloria 390 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink