Marhagulyás tarlórépával

Kockára vágjuk a marhahúst. Meghámozzuk, apró kockára vágjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk két-három evőkanálnyi zsiradékon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél perc múlva fűszerezzük az alapot sóval, őrölt fekete borssal, beledobjuk a babérleveleket. Hozzáadjuk a marhanyakat, átkeverjük, és elkezdjük párolni kis lángon. Mindig épp annyi vizet adunk alá, hogy ne égjen le. Közben meghámozzuk a sárga- és a tarlórépát, egyforma kockákra felvágjuk. Ha már majdnem készen van a hús, akkor adjuk hozzá az előkészített zöldségeket. Felöntjük körülbelül egy liter vízzel, jó sűrű levest akarunk főzni. Addig főzzük, míg kétféle répa meg nem fő. Közben kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Amikor már készen van, meghintjük az őrölt pirospaprikával, és még pár percig forraljuk.

Marhagulyás

kaloria 320 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.