Marhaszelet áfonyamártással és székely krokettel

Marhaszelet

A hátszínt 1,5-2 cm vastag darabokra szeleteljük, megsózzuk-megborsozzuk, majd forró olajon a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk, kérget sütünk rá. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön majdnem készre pároljuk. (Ne főzzük túl, mert akkor rágós lesz.)

Áfonyamártás

A mártáshoz az áfonyát 5 dl vízzel felengedjük, és a cukorral meg egy kevés sóval ízesítve felforraljuk. Az ételkeményítőt csomómentesre kikeverjük
egy kevés lével, és besűrítjük vele a mártást.

Székely krokett

A kukoricadarából 1 liter vízzel és egy teáskanálnyi sóval sűrű puliszkát főzünk. Kiborítjuk egy tálcára, hagyjuk kihűlni, majd a masszából vizes kézzel kisebb gombócokat szakítunk, és a közepükbe egy-egy kocka juhtúrót rejtünk. A gombócokból kroketteket formázunk, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, végül bő, forró olajban kisütjük.

kaloria 640 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink