Marosszéki tokány kukoricás galuskával
A szalonnát és a háromféle húst vékony csíkokra vágjuk. A szalonnának egy lábasban kisütjük a zsírját, hozzáadjuk a marhahúst, és a saját levében, lassú tűzön, fedő alatt 15-20 percig pároljuk. Amikor kezd a zsírjára sülni, beletesszük a borjúhúst, s azzal további 10-15 percig pároljuk. Utoljára kerül bele a sertéshús. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, rádobjuk a fél karikákra vágott vöröshagymát, 2 dl vizet hozzáadunk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg teljesen
visszasül a zsírjára.
Összekeverjük a tejföllel meg az apróra vágott petrezselyem zöldjével, végül a kész, sűrű mártást még egyszer kiforraljuk. Puliszkával vagy tarhonyával kínáljuk.