Forrás: Receptposta

Medve sajtos kiskifli

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – PIHENTETÉS: 75 perc – SÜTÉS: 25 perc – A HOZZÁVALÓKAT 48 darabhoz számítottuk ki. – Habosra keverjük a vajat a sóval, félretesszük. Megfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt. Egy tálba rakjuk a lisztet, a kefirt, az olajat, a tojást és a felfutott élesztőt. Rugalmas tésztát gyúrunk, ha kell, kis kefirt még adhatunk hozzá. Nyolc egyenlő részre osztjuk, hagyjuk kicsit pihenni. Utána minden egyes darabot 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtunk. A sós vajat még egyszer átkeverjük, és négy lapot megkenünk vele. A másik négy lapot ezek tetejére tesszük. Mindegyiket 12 cikkre felvágjuk (negyedeljük, utána a negyed köröket még 3-3 cikkre vágjuk). A medve sajtot kicsomagoljuk, feldaraboljuk, és minden körcikk végére teszünk egyet-egyet. Szorosan feltekerjük, és halványan zsírozott tepsire rakjuk. Felvert tojással megkenjük a tetejét, reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Egy órát pihentetjük a tepsiben, majd előmelegített sütőben sütjük.

kaloria 240 CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

20 személyre

Forrás: Receptposta
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.