Meggyes zöldbabfőzelék tükörtojással
Megtisztítjuk a zöldbabot: a két végét lecsípjük, 2-3 cm-es darabokra felvágjuk. A meggyet kimagozzuk. Egy lábasba tesszük a babot, öntünk rá annyi vizet (vagy zöldségalaplevet), hogy ellepje. Szükség szerint sózzuk.
Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, míg a bab meg nem
puhul. Ekkor hozzáadjuk a kimagozott meggyet, és még
öt percig forraljuk kis lángon. Közben kevés reszelt citromhéjjal, egy teáskanálnyi frissen csavart citromlével,
1-2 teáskanálnyi cukorral ízesítjük. Egy kis tálban csomómentesre kikeverjük a tejszínt, a tejfölt meg a lisztet, majd ezt a habarást folyamatos keverés közben belecsurgatjuk a levesbe. Még egy-két percig forraljuk, hogy besűrusödjön. Tükörtojással tálaljuk.