Meggyes-gesztenyés kocka

1. Tészta

Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 30 × 40 cm méretűre nyújtjuk, és a kivajazott-kilisztezett tepsibe simítjuk.

2. Töltelék

A lapot megkenjük meggylekvárral. A lekváros lapra a rövidebb oldallal párhuzamosan lerakunk egy sor kimagozott meggyet, majd a gesztenyemasszából sodrunk egy 1 cm átmérőjű, 30 cm-es rudat, és a meggysortól 2 cm-re a lekváros tésztára helyezzük. Megint lerakunk egy sor meggyet és egy gesztenyerudat, és ezt folytatjuk a tészta teljes hosszában.

3. Tészta

Ezután összeállítjuk a kakaós tésztát, szintén 30 × 40 cm-es lappá sodorjuk, és a meggyes-gesztenyés lapra helyezzük. Miután a töltelékeket befedtük a kakaós lappal, az ujjunkkal a meggy- és a gesztenyesorok közzé árkokat nyomunk, ettől válik bordássá a tésztánk. Közepes lángon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

4. Töltelék

Közben a 2 csomag vaníliás pudingból 6 dl tejjel krémet főzünk, és kihűtjük. 20 dkg vajat habosra keverünk 2 csomag vaníliás cukorral és 25 dkg porcukorral, majd ezt a krémet alaposan összedolgozzuk a kihűlt, sűrű pudinggal. A tészta tetejére simítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, esetleg cukrozott gyümölccsel díszítjük.

Ribizlis egrespite

kaloria 390 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink