Meggyes-gesztenyés torta

A PISKÓTA

Négy tojásból kerek piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat elektromos habverővel nagyon világosra, habosra keverjük a maradék cukorral, végül fakanállal összeforgatjuk a kétféle habot, és több adagban egyenletesen eloszlatjuk benne a lisztet. Egy kerek tortaforma aljába sütőpapírt szabunk. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra állítjuk, és teljesen kihűtjük.

A TÖLTELÉK

A meggyes réteghez leszűrjük a meggyet, a levét felfogjuk. Egy deci meggylevet elkeverünk a keményítővel. Felforraljuk a többi levet, az elkevert keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a leszűrt meggyet, újra felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A gesztenyekrémhez habot verünk a tejszínből a zselatinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd több részletben óvatosan összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével.

Félretesszük körülbelül az ötödét, a többihez hozzáforgatjuk a csokicseppeket. Három lapba vágjuk a hideg piskótát. Tortagyűrűt állítunk az alsó lap köré. Megkenjük a meggyes krém felével, rásimítjuk a gesztenyekrém felét. Rárakjuk a következő lapot, ismét meggyet és gesztenyét kenünk rá.

AZ ÖSSZEÁLLÍTÁS ÉS A DÍSZÍTÉS

A tetejére jön a harmadik lap. Vékonyan megkenjük félretett, nem csokicseppes gesztenyekrémmel. Pár órára berakjuk a hűtőszekrénybe. Végül tejszínhabrózsákat nyomunk rá. Pár szem meggyel, cukrozott gesztenyével, csokoládécseppekkel díszítjük.

(A hozzávalókat egy 25-26 cm átmérő kerek tortához adtuk meg.)

Áfonyás-túrókrémes torta

Mákos-szedres torta

kaloria 360 CAL
ido 320 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink