Meleg csokoládés szuflé
Vajazzuk ki és hintsük meg porcukorral a szufléformák belsejét. Melegítsük fel a sütőt 200 fokra. Reszeljük meg
a csokoládét, és olvasszuk fel éppen csak langyos vízfürdőben. Forraljuk fel a tejszínt, majd a kakaóval együtt adjuk az olvasztott csokoládéhoz. Keverjük jól össze az adalékokat, hogy elég sűrű masszát kapjunk. Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot, és verjük újabb 1 percig. Tegyük előbb a tojássárgáját, majd a tojásfehérje habot a csokoládéba (kezdjük 3-4 jó nagy evőkanál habbal, aztán adagoljuk
a többit). Töltsük meg a sütőformákat a szuflémasszával. Kés fokával vagy spatulával simítsuk el szépen a felületüket. Tegyük be sülni 12–15 percre a süt be, s elkészülésük után azonnal fogyasszuk.