Tészta
Egy tálban összekeverjük a lisztet, 10 dkg cukrot és az őrölt mandulát. A maradék cukorral felverjük a tojásfehérjét, majd összevegyítjük a lisztes keverékkel. A masszát 22 cm átmérőjű kivajazott tortaformába kanalazzuk, és 30 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.
Csokoládéalap
A darabokra tört csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, s
ha kihűlt, összekeverjük a felvert tejszínnel. A tésztára öntjük, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Mentakrém
A mentakrémhez felforraljuk a tejet, kevés meleg vízben
feloldjuk a zselatint. Mély tálban összekeverjük a tojássárgájákat és a cukrot, fokozatosan belekeverjük a forralt tejet, majd az egészet visszaöntjük a tejforraló edénybe, és kis lángon, állandóan kevergetve forrásig hevítjük, de forrni nem hagyjuk. Hozzákeverjük a feloldott zselatint, a mentalikőrt meg a finomra vágott mentaleveleket. Kevergetve kihűtjük, majd belekeverjük a habbá vert tejszínt is. Rákenjük a csokoládérétegre, és visszatesszük a hűtőbe dermedni. Tejszínhabbal,
csokoládéforgácsokkal és mentával díszítjük.