Mézes fokhagymával göngyölt csülök

Kicsontozzuk a csülköket. Megformázzuk a lefejtett bőrös húst, azaz ott, ahol vastag a hús, kinyitjuk. Az a lényeg, hogy a végén legyen két nagy bőrös, viszonylag egyenletes vastagságú hússzeletünk. Sózzuk, hagyjuk kicsit állni. A mézet egy kis lábasban jó sűrűre beforraljuk, amikor már kicsit karamellizálódott, beledobjuk a gerezdekre bontott, megtisztított fokhagymát. Pár percig együtt főzzük, hogy a fokhagyma magába szívja a mézet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd eloszlatjuk a két csülökszeleten. Megszórjuk tört vagy egész zöld borssal, és jó szorosan felcsavarjuk. Konyhai kötözőmadzaggal jó szorosan megkötözzük a megformázott tekercseket. Beletesszük mindkettőt egy kizsírozott sütőtálba. Öntünk alá másfél-két deci vizet. Lefedjük alufóliával, és 160 fokos sütőben jó két órán át sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőedényből. Ha sok vizet eresztett a hús, és deformálódtak a roládok, akkor tűzforrón több réteg szoros alufóliába csavarjuk, így újra tudjuk formázni. Tálalás előtt ezt is karikákra vágjuk.

Sörben pácolt csülök savanyúkáposzta ágyon

kaloria 580 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.