Mézes kacsacomb rozmaringos bébirépával

Felforralunk két liter vizet egy meghámozott vöröshagymával, 2-3 babérlevéllel. Beledobjuk a két centi gyömbért félbevágva (nem kell meghámozni, csak lesúroljuk). A citromnádat hosszában felezzük, az is megy a páclébe. Ha felforrt, leszűrjük. Kimérünk belőle 1,5 litert, feloldunk benne 6 dkg sót. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Utána a combokat mély edénybe rakjuk, ráöntjük a hideg levet, és egy éjszakát hagyjuk állni hideg helyen.

A sütés előtt kivesszük a fűszeres sóoldatból a húsokat. Lecsöpögtetjük. Átrakjuk egy tepsibe (nem kell alá sem víz, sem zsír). Lefedjük, és 160 fokos sütőben sütjük másfél órát.

Ekkor lekenjük a mézzel, megszórjuk összetört narancsos borssal. Addig sütjük, míg a méz meg nem karamellizálódik a tetején.

Megtisztítjuk a bébirépát. Kevés zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben, rádobjuk a répát, sózzuk, és megsütjük. A vége felé belecsipkedjük a rozmaring leveleit, jól átkeverjük, és pár percig együtt pároljuk.

Hagymaágyon sült kacsacomb juhtúrós stíriai metélttel

kaloria - CAL
ido 530 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink