Forrás: Ványi László

Mézes kacsacomb szegfűszeges szilvarétessel

Mézes kacsacomb szegfűszeges szilvarétessel

A kacsacombokat megmossuk, jól megtisztítjuk az esetleges tollmaradványoktól. Besózzuk, majd a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymával, kevés sóval, szemes borssal és majoránnával fűszerezve, kevés vizet aláöntve, takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a kacsacombokat áttesszük egy tepsibe, megkenegetjük egy kis pecsenyezsírral elkevert mézzel, és forró sütőben pirosra sütjük. A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A réteslapokat széthajtogatjuk, megkenjük olajjal, megszórjuk finom zsemlemorzsával. A szilvát egyenletesen szétterítjük a tésztán, meghintjük őrölt fahéjjal és reszelünk rá egy kevés citromhéjat. A rétest feltekerjük, a tetejét is áthúzzuk olajjal, majd 180-200 fokos sütőben pirosra sütjük. A ropogósra sült kacsacomb mellé köretként tálaljuk.

kaloria 730 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.