Felfuttatjuk az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a langyos tejszínnel. Ha szükséges, pici vizet vagy lisztet adhatunk hozzá, lágy tésztát kell kapnunk. Hozzádagasztjuk az olvasztott, langyos vajat is, majd cipót formázunk belőle, és letakarva hagyjuk kelni. Egy óra múlva lisztezett deszkán átgyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk.
Habosra keverjük a 20 dkg puha vajat a fahéjjal és a mézeskalácsfűszerrel meg a porcukorral. Rákenjük vastagon a tésztára. Feltekerjük, csigákra vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze. Kelesztjük megint félórát, felvert tojással lekenjük, majd jó meleg sütőben sütjük.
Ha kihűlt, fahéjas cukormázzal megcsíkozzuk a tetejét. Ehhez összekeverünk 15 dkg porcukrot egy nagy csipet fahéjjal, pici vízzel, és egy kanál segítségével.