Forrás: Ványi László

Mézes-narancsos lencsesaláta

Mézes-narancsos lencsesaláta

A lencsét sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A narancsokat meghámozzuk, a gerezdekről
a hártyákat letisztítjuk. Az olívaolajhoz ízlés szerint egy kevés mézet meg balzsamecetet adunk, majd ráöntjük a narancshússal elkevert lencsére. Beletesszük a csíkokra vágott jégsalátát meg a felkockázott lilahagymát, végül az egészet jól összekeverjük, szükség szerint utánaízesítjük. A salátát tálalás előtt egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

kaloria 290 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink