Kovács Gizella érdi olvasónk a finom kis sütemény receptje mellé a következőket is elmesélte: sógornője nagymamája, a kedves Mici mama tüneményes öreg hölgy volt. Németül beszélt, kártyázott és nótázott. Érdekelték a napi események, és mindenkihez volt egy kedves szava. Az élet bölcsességei mellett értett a kertészkedéshez és a sütéshez-főzéshez is. Ezt a süteményt többször elkészítette a családjának, és megtanította a lányának, Laurának is, aki ifjúkorában ezzel főzte (sütötte) meg a leendő férjét. Aztán az idők során feledésbe merült, de Gyuri, a férj hatvanadik születésnapjára előkerült a történet és a recept is.
Kemény habbá verjük gőz felett a fehérjéket a kávéval, az ecettel és a cukorral.
Keveset elveszünk a masszából megkenünk vele két ostyalapot.
Mindegyikre ráragasztunk egy másikat: így lesz két dupla, összeragasztott ostyánk.
A diót és a datolyát hosszúkásra felvágjuk.
Belekeverjük a még forró habba, és azonnal rákenjük a dupla ostyákra.
Gyenge sütőben, körülbelül 120 fokon rózsaszínűre sütjük.
Még forrón hosszúkás szeletekre vágjuk.