Mikulás-tortácska

Összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, só), majd átszitáljuk. Elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral. Hozzákeverjük a vaníliaőrleményt, egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Több adagban hozzávegyítjük a sütőporos lisztet és a tejet.

Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal. Belekanalazzuk a masszát, és 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.

Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Elektromos habverővel kihabosítjuk a vajat a porcukorral. Apránként adagoljuk hozzá a mascarponét és a tejszínt, jó habosra kikeverjük.

A fehér krém negyedét csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük. A többi krémet piros ételfestékkel élénkpirosra színezzük, majd újra kihabosítjuk. Ezt a krémet egy sima csővel felszerelt habzsákba töltjük. Hűtőbe tesszük mindkettőt, amíg teljesen ki nem hűlnek a muffinok.

Végül a hideg tészta tetejére spirálalakban rányomjuk a piros krémet (mintha egy csúcsos mikulássapkát akarnánk formázni), végül a fehér krémmel körben díszítjük, és egy bojtot nyomunk a közepére. Díszíthetjük még egy-két kis hópehellyel is. Hűtőszekrényben tároljuk.

Sárgarépás tortácska narancshabbal

kaloria - CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink