Mogyorókrémes álom
Kemény habot verünk a hét tojásfehérjéből és a cukorból. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a zsemlemorzsával, óvatosan összeforgatjuk a felvert habbal, a végén beledolgozzuk az olajat. Kikenünk zsírral egy közepes méretű tepsit, megszórjuk liszttel, beleöntjük
a tésztát, a tetejét megszórjuk a durvára tört mogyoróval,
és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük a mogyorókrémmel.
Krém
Elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a pudingporral, a liszttel és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a tojásos masszához, majd kis lángon besűrítjük. Kevergetve teljesen kihűtjük. Ha már hideg, gépi habverővel kihabosítjuk a vajat, és belekeverjük. Kétfelé osztjuk a masszát, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. A tepsiben lévő tésztára
rákenjük a vaníliás krémet, erre teszünk egy sor cukros tejben megáztatott kekszet. Annak a tetejére jön a kakaós krém. A tetejét édes tejszínhabbal, mogyoróval díszítjük.