Apró kockákra vágjuk a pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajon pár perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a retket és a sárgarépát meghámozzuk, a retket vékonyan felkarikázzuk, a sárgarépát hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy salátástálban összeforgatjuk mindezt a rukkolával és a salátakeverékkel. Belekeverjük a mérettől függően felezett vagy egészben hagyott koktélparadicsomot is.
Egy kis üvegben összerázzuk az öntetet: 2 evőkanál málnaecetet, 4 evőkanál olívaolajat, egy csipetnyi reszelt narancshéjat, 2-3 evőkanál frissen facsart narancslevet, sót és borsot. Csipetnyi mézzel vagy édesítőszerrel édesítjük.
Tálalás előtt pár evőkanálnyit elkeverünk a zöldségekkel (a többit külön adjuk hozzá). Tálra halmozzuk, a tetejére szórjuk a sült pulykát, valamint a tört mandulát.