Mogyoróval és mazsolával töltött koszorú

ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – KELESZTÉS: 1 óra 40 perc – SÜTÉS: 45 perc -Meglangyosítjuk a tejet a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórunk 5 dkg lisztet, elkeverjük, és meleg helyen hagyjuk 40 percig kelni. Utána ös?- szedagasztjuk a maradék liszttel, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, 4 dkg puha vajjal, valamint a citrusok reszelt héjával. Ismét hagyjuk kelni félórát. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A mogyorót egy serpenyőben összepirítjuk a mézzel és 10 dkg vajjal, majd hozzáadjuk a megduzzadt mazsolát és egy evőkanálnyi rumot. Kinyújtjuk a megkelt tésztát. Rákenjük a hideg tölteléket. Felcsavarjuk, és egy kizsírozott kuglófformába fektetjük úgy, hogy az illesztés alulra essen. Letakarva újabb félórát kelesztjük. Megkenjük a maradék 5 dkg, megolvasztott vajjal, és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

kaloria 360 CAL
ido 190 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink