Mojito desszert

Mojito desszert

A tojássárgáját a barna cukor 1/3 részével kihabosítjuk. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, a sárgájához keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, óvatosan belekeverjük, végül hozzáadjuk az olívaolajat. Belereszeljük fél citrom és fél lime héját. A tésztából vékony lapot kenünk, és 180 fokos sütőben 12 percet sütjük. Beáztatjuk a zselatinlapokat. Egy
lime kifacsart levét meglangyosítjuk, föloldunk benne 3 lap kinyomkodott zselatint. Hozzáadjuk a lime reszelt
héját, belekeverünk 12 dkg cukorszirupot.
A tejszínt habbá verjük, és két részletben óvatosan a lime-léhez keverjük. 4 kerek formába szétosztjuk
a habot. 1-1 kiszúrt piskótalappal lefedjük, majd hűtőben dermesztjük. A mentalevelet 1 dl vízben 20 másodpercig forrázzuk. Jeges vízben kihűtjük. A forrázó vízben föloldjuk a negyedik beáztatott, kinyomkodott zselatinlapot. A kihűlt mentát apróra
vágjuk, majd a forrázó vízzel és fél citrom levével összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a rumot, a pezsgőt és a
maradék cukorszirupot. Tálaláskor a megdermedt lime-habot tányérba borítjuk, s köré locsoljuk a mentás
mártást. Lime-szeletekkel, citromhéjjal díszítjük.

kaloria 260 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink