Tészta
A lisztet és a kakaót tálba szitáljuk. A szódabikarbónát elkeverjük 2 evőkanál hideg vízben, majd beleöntjük a kávét, a kávélikőrt. A puha vajat habosra keverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, azután felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a kávés folyadékot, végül beleforgatjuk a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát kivajazott-kilisztezett 26 cm átmérőjű gyűrűformába simítjuk, és a 160 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
Krém
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a hideg kávéval és
4 dl tejszínnel, azután vízgőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a maradék tejszínből vert habot. A krémet rusztikusan a sütemény tetejére halmozzuk, és tetszés szerint kakaóporral, kávészemekkel díszítjük.