Morzsás cseresznyetorta

Morzsás cseresznyetorta

Egy nagy tálba beleöntjük a joghurtot, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat meg az olajat, és mixerrel sima tésztává keverjük. Beleszórjuk a szárított élesztőt, és azzal is jól elkeverjük. A tésztát kivajazott 22 cm-es tortaformába
öntjük, és szétszórjuk rajta a cseresznyét. Betesszük az előmelegített sütőbe, s előbb 160 fokon sütjük 10 percig, majd csökkentjük a hőmérsékletet 140 fokra, így sütjük készre 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellőképpen átsült-e.

Morzsa

Egy másik tálban kézzel morzsásra keverjük a lisztet, a vajat, a cukrot és a mandulát. Ezzel befedjük a tortát.

kaloria 350 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.