Pappné Szép Eszter (Pécs) ételízesítője nagyon sokféleképpen használható: adhatjuk hideg vagy meleg húsokhoz, kolbászokhoz, vajas vagy zsíros kenyérhez, de egy-két evőkanálnyival jól feldobhatjuk a raguleveseket, pörköltöket, pecsenyéket is. Nagyon egyszerű a készítése, érdemes kipróbálni.
- Megmossuk a zöldségeket, a hagymát meghámozzuk, a paprikának kivágjuk a csutkáját, majd az összest felkarikázzuk, és belerakjuk egy nagy fazékba. Hozzádobjuk a babérlevelet is, és felfőzzük. Elég leves lesz a sok paradicsom miatt, csak a legelején kell kevergetni, míg levet nem ereszt. Fedő nélkül főzzük, hogy kicsit besűrűsödjék. Közben ízesítjük sóval, cukorral, három evőkanál mustárral, pici ecettel. Ha már megfelelő az állaga, kidobjuk belőle a babérlevelet, és botmixerrel pépesítjük. Fertőtlenített üvegekbe töltjük, fémtetővel lezárjuk, fejre állítjuk öt percre. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
TRÜKK
Lehetőleg kicsi, egyadagos üvegekbe rakjuk, mert felbontás után még hűtőszekrényben sem áll el sokáig.