Mustáros zöldség télire

Pappné Szép Eszter (Pécs) ételízesítője nagyon sokféleképpen használható: adhatjuk hideg vagy meleg húsokhoz, kolbászokhoz, vajas vagy zsíros kenyérhez, de egy-két evőkanálnyival jól feldobhatjuk a raguleveseket, pörköltöket, pecsenyéket is. Nagyon egyszerű a készítése, érdemes kipróbálni.

  1. Megmossuk a zöldségeket, a hagymát meghámozzuk, a paprikának kivágjuk a csutkáját, majd az összest felkarikázzuk, és belerakjuk egy nagy fazékba. Hozzádobjuk a babérlevelet is, és felfőzzük. Elég leves lesz a sok paradicsom miatt, csak a legelején kell kevergetni, míg levet nem ereszt. Fedő nélkül főzzük, hogy kicsit besűrűsödjék. Közben ízesítjük sóval, cukorral, három evőkanál mustárral, pici ecettel. Ha már megfelelő az állaga, kidobjuk belőle a babérlevelet, és botmixerrel pépesítjük. Fertőtlenített üvegekbe töltjük, fémtetővel lezárjuk, fejre állítjuk öt percre. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

TRÜKK

Lehetőleg kicsi, egyadagos üvegekbe rakjuk, mert felbontás után még hűtőszekrényben sem áll el sokáig.

Reszelt alma télire

Grillezett zöldségek télire

kaloria 90 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.